Haaveiletko Kiinan-matkasta, mutta aikasi on kortilla? Silloin tämä lyhyempi kiertomatka on sinua varten! Matkan aikana näet kolme ainutlaatuista maailmanperintökohdetta ja tutustut Shanghain kiehtoviin kontrasteihin.
Haaveiletko Kiinan-matkasta, mutta aikasi on kortilla? Silloin tämä lyhyempi kiertomatka on sinua varten! Matkan aikana näet kolme ainutlaatuista maailmanperintökohdetta ja tutustut Shanghain kiehtoviin kontrasteihin.
Kattava retkipaketti:
*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.
Haaveiletko Kiinan klassisten nähtävyyksien kokemisesta, mutta sinulla on vain rajallisesti aikaa? Silloin tämä kiertomatka on sinulle.
Matka alkaa historiallisesta Pekingistä, jossa pääset kulkemaan keisarien jalanjäljissä. Vierailet Taivaallisen rauhan aukiolla, Kielletyssä kaupungissa ja Pekingin korkeimmalla kukkulalla Jingshanin puistossa.
Seuraavaksi suuntaat maan tuhansien kilometrin pituiselle kansallissymbolille eli Kiinan muurille, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista. Tämä mahtava puolustusrakennelma tekee taatusti vaikutuksen!
Seuraavaksi matka jatkuu noin 1000 kilometriä lounaaseen ja viehättävään Xi’anin kaupunkiin. Xi’anissa koet kiehtovan muslimikorttelin ja vaikuttavan Terrakotta-armeijan, joka on maailman suurin maanalainen patsaslöytö. Yli 7000 luonnollisen kokoista terrakottasoturia – joista jokaisella on yksilölliset kasvot ja kampaukset – seisoo rivissä vartioimassa keisariaan. Näky on todella vaikuttava!
Kierros huipentuu Kiinan talouselämän keskukseen Shanghaihin, jossa kehitys kulkee eteenpäin luotijunan vauhdilla. Shanghai on myös kontrastien kaupunki: The Bundin satama-alueella voit tuntea palanneesi ajassa taaksepäin aina 1900-luvun alkupuolelle saakka, kun taas Kiinan korkeimman pilvenpiirtäjän 121. kerroksesta voit ihastella päätähuimaavia näköaloja.
Kiina on kaikin puolin kiehtova maa!
Tänään edessä on lento valitsemaltasi lentokentältä Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin. Matkan varrella on välilasku/välilaskuja.
Laskeudut Pekingin kansainväliselle lentokentälle, kuljet maahantulotarkistuksen läpi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa sinua on vastassa opas, jonka tunnistat nimeäsi kantavasta kyltistä. Ajomatkalla hotellille opas käy läpi matkaohjelman ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin, Opas kertoo sinulle Kiinasta ja antaa vinkkejä siitä, miten matkailijan tulisi maassa toimia ja mitä kannattaa ottaa huomioon. Perillä Pekingin keskustassa sijaitsevassa hotellissa on vuorossa lyhyt kävelykierros, jonka aikana tutustutaan hotellin lähiympäristöön.
Sisäänkirjautumisen jälkeen on aikaa levätä, purkaa matkatavarat ja ottaa vaikka kylpy. Voit myös lähteä tutkimaan tätä yli 22 miljoonan asukkaan kaupunkia omin neuvoin.
Pekingin kaupungilla on ollut merkittävä rooli Kiinan historiassa, eikä missään muualla maassa ole yhtä paljon kulttuuriaarteita ja nähtävyyksiä yhdessä paikassa. Tiedossasi on siis paljon nähtävää ja koettavaa seuraavien päivien aikana.
Iltapäivällä on vuorossa mielenkiintoinen kaupunkikierros Pekingissä. Tiedossa on pitkä kävelymatka, joten kannattaa varustautua mukavilla kengillä.
Tukevan aamiaisen jälkeen tapaat oppaasi hotellin aulassa, jonka jälkeen lähdette yhdessä tutkimaan Pekingin suosituimpia nähtävyyksiä.
Ensimmäisenä suunnataan 840 metriä pitkälle Dashilan ostoskadulle, joka sijaitsee Taivaallisen rauhan aukion eteläpuolella. Dashilan on koko Pekingin vanhimpia ostosalueita, ja täältä löytyy niin vaatekauppoja kuin ravintoloita, kahviloita ja kiinalaisia erikoisuuksia ja matkamuistoja myyviä liikkeitä.
Dashilalta jatketaan Taivaallisen rauhan aukiolle eli Tian’anmen-aukiolle. Ming- ja Qing-dynastioiden aikaan keisarillisten ministeriöiden toimistot sijaitsivat täällä. Nämä vaurioituivat pahasti boksarikapinan yhteydessä, ja kun rauniot lopulta hävitettiin, tilalle jäi laaja aukio: Tian’anmen. Vuonna 1949 aukio laajennettiin nykyiseen kokoonsa (880 metriä etelästä pohjoiseen ja 500 metriä idästä länteen), mikä teki siitä maailman suurimman kaupungin keskustassa sijaitsevan aukion. Aukio sai jo varhain nimensä sen pohjoisosassa sijaitsevasta Taivaallisen rauhan portista, joka toimii sisäänkäyntinä Kiellettyyn kaupunkiin.
Aukion länsipuolella sijaitsee Suuri kansanpalatsi, jossa kokoontuu Kiinan kansankongressi. Etelän suunnassa voit nähdä Maon mausoleumin ja idässä taas Kiinan historian ja Kiinan vallankumouksen museot. Monien historiallisesti merkittävien rakennusten lisäksi aukiolla on synkkä menneisyys. Aukio nousi nimittäin maailmankuuluksi vuonna 1989, jolloin rauhanomaiset opiskelijamielenosoitukset saivat Tian’anmenilla verisen päätöksen.
Tian’anmenilta jatketaan Kiellettyyn kaupunkiin, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kielletty kaupunki toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikaan keisarillisena palatsina.
Kielletyn kaupungin historia alkaa kuitenkin etelässä sijaitsevasta entisestä pääkaupungista Nanjingista. Ensimmäinen Ming-keisari perusti dynastian Nanjingiin vuonna 1368. Keisarin kuoleman jälkeen yhden hänen lapsenlapsistaan oli määrä periä kruunu. Tämä päätös ei ollut keisarin neljännen pojan, sotilasjohtaja Zhu Din mieleen, vaikka hänellä ei perimysjärjestyksen mukaisesti ollut oikeutta valtaistuimeen. Hänellä oli kuitenkin puolellaan mahtava armeija, ja vuonna 1402 hän onnistui ajamaan keisarin pakosalle ja nimeämään itsensä keisariksi keisarin paikalle. Zhu Di ei ollut Nanjingissa kovinkaan pidetty henkilö, ja siksi hän päättikin siirtää pääkaupungin pohjoisemmaksi. Hän antoi alueelle nimen ”Peking”, mikä tarkoittaa ”Pohjoista pääkaupunkia”. Pelkkä uusi pääkaupunki ei kuitenkaan riittänyt Zhu Dille, vaan hän halusi myös rakennuttaa loisteliaan palatsin, joka symboloisi Kiinan asemaa maailman keskipisteenä. Palatsin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1406, ja siitä oli tarkoitus tehdä kaupunki kaupungin sisällä, jossa keisari voisi elää ja hallita maataan turvassa. Kaikkiaan 999 rakennuksesta ja 9999,5 huoneesta koostuva palatsikompleksi valmistui vuonna 1420. Legendan mukaan huoneiden määrä oli juuri 9999,5 siksi, että taivaassa uskottiin olevan 10000 huonetta, eikä keisarin – Taivaan pojan – sopinut yrittää rakentaa taivasta suurempaa palatsia. Paksuilla punaisilla muureilla ympäröity palatsi oli tarkoitettu vain keisarin, hänen perheensä ja korkeiden virkamiestensä sekä vartijoiden ja aatelisten käyttöön, ja palatsin alueelle tunkeutumisesta oli seurauksena kuolemanrangaistus. Tästä palatsialue saikin nimensä ”Kielletty kaupunki”.
Palatsi ehti toimi 24 keisarin kotina aina siihen asti, kun Kiinan viimeinen keisari Pu Yi karkotettiin Kielletystä kaupungista vuonna 1924. Jo seuraavana vuonna Kielletystä kaupungista tuli museo, joka on tänä päivänä yksi Kiinan tärkeimmistä nähtävyyksistä.
Kielletystä kaupungista matka jatkuu palatsin pohjoispuolella sijaitsevaan Jingshanin puistoon ja sen kuuluisalle kukkulalle. Kukkula on Pekingin korkein kohta, ja selkeällä säällä täältä avautuu upea näköala yli Kielletyn kaupungin ja sitä ympäröivän vilkkaan metropolin.
Iltapäivän päätteeksi palataan metrolla hotellille.
Päivä on vapaata aikaa, jonka voit käyttää esimerkiksi Pekingiin tutustumiseen. Voit myös varata jonkin mielenkiintoisista lisäretkistämme.
Tänään matka vie Kiinan muurille, joka on ollut UNESCO:n maailmanperintöluettelossa jo vuodesta 1987.
Muuri on historiallisesti ja arkkitehtonisesti vaikuttava puolustusrakennelma, joka kulkee läpi pohjoisen Kiinan.
Kiinan muuri ei ole yksi pitkä muuri, vaikka nimestä voisi niin päätellä, vaan se koostuu useista eri linnoituksista ja perä perään rakennetuista muurinpätkistä, joista ensimmäiset osat rakennettiin jo 700 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Kiinan ensimmäinen keisari Qin Shi Huang yhdisti ja laajensi muuria vuodesta 221 eaa. puolustaakseen maataan pohjoisesta tulevia, eteläisiä pelto- ja laidunmaita havittelevia mongolipaimentolaisia vastaan. Myöhemmin Kiinan muuria jatkettiin ja vahvistettiin historian saatossa useaan otteeseen, viimeisen kerran 1500-luvulla Ming-dynastian aikana.
Muuri kulkee Pekingin pohjoispuolelta ja ulottuu idästä Keltaiseltamereltä vuoristojen yli aina lännessä sijaitsevaan valtavaan Gobin autiomaahan saakka. Muurin todellisesta pituudesta on kiistelty paljon. Koska muuri koostuu sekä vanhoista että uusista osista ja on osittain raunioitunut, sen mittaaminen on hankalaa. Kiinan kielellä muurin nimi on ”Wànli chángchéng”, mikä tarkoittaa ”10000 lin pituista muuria”. Li on vanha kiinalainen mittayksikkö, ja 10000 litä on jotakuinkin 5000 kilometriä. Arkeologisten tutkimusten perusteella muurin arvioidaan olevan noin 6000 kilometrin pituinen.
Kiinan muuri on jaettu eri alueisiin, joista tänään vierailemme Mutianyssa, jossa on hieman hiljaisempaa vähäisemmän turistimäärän ansiosta. Saatte oppaan kanssa kyydin Mutiyanun parkkipaikalle, josta on lyhyt kävelymatka muurin huipulle vievälle köysiradalle. Huipulta avautuu henkeäsalpaavan vaikuttava näköala vuorenrinteen muotoja myötäillen kiemurtelevalle muurille.
Huomaat myös, että muurin leveys ja korkeus vaihtelee paljon. Useimmissa kohdissa muuri on leveydeltään 3-6 metriä ja korkeudeltaan 7-8 metriä. Se on joiltain osiltaan myös varsin jyrkkä, eivätkä porrasaskelmatkaan ole aina korkeudeltaan tasaisia. Tämä koskee erityisesti vartiotorneja, joita käytettiin tähystyspaikkoina ja joista lähetettiin vihollisista varoittavia savumerkkejä eteenpäin.
Muurilla on aikaa tutustua ympäristöön itsenäisesti, ja täällä nautitaan myös mukaan pakatut eväät.
Vietettyäsi muurilla muutaman tunnin palaat alas köysirataa pitkin ja saat autokyydin takaisin hotellillesi Pekingissä.
Aamiaisen jälkeen saat kyydin Pekingin rautatieasemalle, josta alkaa junamatka luotijunalla kohti Kiinan vanhaa pääkaupunkia Xi’ania. Suosittelemme, että pakkaat matkalle mukaan jotain syötävää ja juotavaa. Pientä purtavaa voit tarvittaessa ostaa myös junaemänniltä.
Vaunuissa istutaan hieman lentokoneen penkkejä muistuttavissa istuimissa, ja matkalla sinua viihdyttävät junan ikkunasta näkyvät jatkuvasti vaihtelevat maisemat. Kiskot vievät läpi vuoristojen, tasankojen, maaseutujen ja teollisuusalueiden. Juna kiitää eteenpäin jopa 350 km tuntivauhtia, joten 1200 kilometrin matka taittuu vain vähän alle kuudessa tunnissa.
Xi’aniin saapuessasi sinua ovat vastassa opas ja kuljettaja, jotka vievät sinut hotellillesi. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa vain kävelymatkan päässä sen monista nähtävyyksistä.
Xi’an on viehättävä ja viihtyisä noin 8 miljoonan asukkaan kaupunki. Silkkitien itäisenä päätepisteenä Xi’an oli todellinen kulttuurien ja uskontojen sulatusuuni. Vielä tänäkin päivänä Xi’an on monikulttuurinen kaupunki, jonka huomaat pian sen katuja kierrellessäsi.
Sisäänkirjautumisen jälkeen on vuorossa mielenkiintoinen opastettu kaupunkikierros. Kierros tehdään jalkaisin, ja matkaan lähdetään yhdessä hotellilta. Kuljemme legendaarisen Kellotornin ohi ja suuntaamme ensimmäiseksi yhteen kaupungin vanhimmista kortteleista eli Xi’anin Muslimikortteliin, joka tunnetaan myös nimellä Huimin Jie. Xi’anissa asuu yli 30000 muslimia, ja kortteli onkin Xi’anin muslimiyhteisön keskus.
Arabit ja etniset han-kiinalaiset ovat avioituneet keskenään jo yli tuhannen vuoden ajan, joten Lähi-Idästä tulleiden kasvonpiirteitä ei juuri paikallisväestössä enää näy. Arabian kieltä osaa lukea vain osa paikallisista muslimeista, ja vielä harvempi puhuu sitä.
Päivän ensimmäinen vierailukohde on Suuri moskeija, jossa vallitsee rauhallinen tunnelma. Xi’anin Suuri moskeija on Kiinan vanhin ja myös tunnetuin moskeija. Se rakennettiin vuonna 742 ennen kuin arabialaisen arkkitehtuurin nykyään tunnettu tyyli oli ehtinyt vakiintua, ja siksi täällä ei näy minareetteja, kupoleja tai sinisiä koristelaattoja. Kauniiden paviljonkien, pienten koristealtaiden ja hyvin hoidettujen kiinalaistyylisten puutarhojen ansiosta moskeija muistuttaa eniten buddhalaista temppeliä.
Kierros jatkuu katettuun basaariin, jonka kojuissa myydään muun muassa tekstiilejä, matkamuistoja, laukkuja ja käsitöitä. Jos löydät jotain mielenkiintoista ostettavaa, täällä sinulla on hyvä tilaisuus harjoitella tinkimistä.
Suuren moskeijan rauhasta ja markkinoiden vilinästä siirrymme lopuksi korttelin kaoottisille ja värikkäille kaduille, joiden varrella seisoo vieri vieressä lukemattomia katukeittiöitä. Täällä voit nähdä huiveihin pukeutuneita naisia ja miehiä, jotka käyttävät muslimien perinteistä ”kufi”-päähinettä. Kadut täyttyvät lukemattomien ruokakojujen houkuttelevista tuoksuista: tarjolla on muun muassa grillattua lammasta, mustekalavartaita, mausteisia keittoja, kuivattua chiliä, kananmunan kokoisia saksanpähkinöitä, kaiken maailman mausteita ja tuoreita hedelmiä.
Opas suosittelee sinulle muutaman hyvän ruokapaikan. Xi’anissa kannattaa ehdottomasti maistaa mykyjä eli dumplingeja, jotka ovat paikallinen erikoisuus. Dumplingit ovat pieniä höyrytettyjä täytettyjä taikinanyyttejä, jotka muistuttavat italialaista raviolia.
Tämän jälkeen voit jäädä vielä tutkimaan aluetta itsenäisesti tai palata oppaan kanssa hotellille.
Kun pääkaupunki n. vuonna 906 siirrettiin muualle, Xi’an vaipui unohduksiin. Voidaan sanoa, että kaupunki nukkui Ruususen unta aina vuoteen 1974 saakka, jolloin sen alueelta löytyi yksi Kiinan tärkeimmistä kulttuuriaarteista, nimittäin maailmankuulu Terrakotta-armeija. Tämä erittäin merkittävä arkeologinen löytö palautti Xi’anin kertaheitolla takaisin maailmankartalle, ja tänään pääset näkemään sen omin silmin.
Sinut noudetaan hotellilta, josta ajetaan kohti Terrakotta-armeijaa, joka on yksi matkan ehdottomista kohokohdista. Vuonna 1974 kiinalaiset maanviljelijät löysivät kaupungin ulkopuolelta palasia ihmisen kokoisesta patsaasta. Kaivauksia jatkamaan kutsuttiin arkeologeja, jotka kaivoivat esiin historian suurimman maanalaisen patsaskokoelman: peräti 7000 savesta muovattua soturia, hevosta ja vaunua. Soturit ovat 175-190 cm pitkiä ja kaikki keskenään erinäköisiä: kullakin terrakottasoturilla on yksilölliset kasvot, kampaus ja puku. Ne seisovat rivissä valmiina puolustamaan keisari Qin Shi Huangdin hautapaikkaa. Sanotaan, että soturit veistettiin suojelemaan hallitsijaansa tuonpuoleisessa.
Arkeologisten tutkimusten jälkeen koko armeija asetettiin takaisin paikalleen tismalleen samoihin muodostelmiin kuin missä ne alun perin löydettiinkin, ja löydön ylle rakennettiin kolme valtavaa hallia. Lisäksi alueella on museo, jossa on näytteillä kaivauksissa löytyneitä ainutlaatuisia pronssi-, hopea- ja kultaesineitä. Terrakotta-armeijan näkeminen on sävähdyttävä kokemus, ja siksi se on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.
Tänään saat kyydin Xi’anin rautatieasemalle, joka muistuttaa kenties enemmän lentoasemaa. Edessä on junamatka luotijunalla Shanghaihin. Matka kestää vain hieman alle 6 tuntia.
Shanghai on Kiinan suurin kaupunki, jota pitää kotinaan lähes 25 miljoonaa asukasta. Huangpu, mahtavan Jangtse-joen sivujoki, jakaa kaupungin kahteen osaan. Länsipuolella on Shanghain historiallinen keskusta Puxi, itäpuolella taas uusi talouskeskus Pudong.
Shanghai on kaikin puolin kiehtova kaupunki: samaan aikaan ikivanha, nykyaikainen ja futuristinen. Ming-dynastian aikaiset puistot, vanhat talot ja historialliset temppelit seisovat vieri vieressä modernien ostoskeskusten ja neonvaloin koristeltujen pilvenpiirtäjien kanssa. Shanghaissa käydessäsi vierailet oikeastaan samanaikaisesti kahdessa aivan erilaisessa kaupungissa, ja juuri tämä tekee siitä niin ainutlaatuisen mielenkiintoisen kohteen.
Shanghai on Kiinan länsimaisin kaupunki, joten se ei vastaavasti ole erityisen kiinalainen. Eurooppalaisten valta-aika vuodesta 1842 vuoteen 1940 on jättänyt jälkensä arkkitehtuuriin, mikä näkyy erityisesti The Bundin vanhoilla siirtokunta-alueilla ja ranskalaisessa korttelissa. Monin paikoin kadut ja korttelit muistuttavatkin enemmän Lontoota tai Pariisia kuin kiinalaista suurkaupunkia.
Shanghaihin saapuessasi sinua on vastassa opas ja kuljettaja, joka vie sinut hotellillesi. Sisäänkirjautumisen jälkeen on vuorossa opastettu kierros, jonka aikana tutustutaan joihinkin Shanghain tunnetuimmista nähtävyyksistä.
Ensimmäinen etappi on lähellä sijaitseva Nanjing Road, joka houkuttelee päivittäin noin miljoona shoppailijaa ja on siten yksi maailman vilkkaimmista ostoskaduista. Katu on 5,5 kilometriä pitkä, joten se on myös yksi maailman pisimmistä ostoskaduista. Se kulkee The Bundilta idässä Jing’anin temppelille lännessä. Kadun varrella on niin merkkituotemyymälöitä kuin perinteisiä kauppoja, länsimaisia pikaruokapaikkoja ja silkkiä ja matkamuistoja myyviä putiikkeja.
Nanjing Roadilta matka jatkuu edelleen The Bundiin, Shanghain kuuluisalle satama-alueelle. The Bund on yksi kaupungin suosituimmista alueista, jossa voit kokea olevasi ikään kuin kahden maailman välissä. Toisella puolella jokea seisovat The Bundin viehättävät ja hyvin hoidetut rakennukset, jotka ovat peräisin englantilaisten siirtokunnan ajalta, kun taas toisella puolella kohoavat Pudongin modernit pilvenpiirtäjät, jotka valaistaan kauniisti illan tullen.
1,5 km pitkä rantabulevardi vilisee niin turisteja kuin paikallisia – ja morsiuspareja, jotka käyvät täällä ottamassa valokuvia taustalla kohoavien pilvenpiirtäjien edessä.
Retken viimeinen etappi on Shanghai Tower -pilvenpiirtäjä, joka on Kiinan korkein rakennus. 632 metriä korkeassa rakennuksessa on 128 kerrosta, ja 121. kerroksesta avautuu henkeäsalpaava näköala yli koko kaupungin.
Tämän jälkeen voit palata takaisin hotellille oppaan kanssa tai jäädä tutkimaan aluetta omin neuvoin.
Päivä on vapaata aikaa, jonka voit käyttää Shanghaihin tutustumiseen.
Visiitin arvoisia kohteita ovat muun muassa Kansanpuisto, Kansan aukio ja ranskalainen kortteli.
Kansanpuisto on kuin vehreä keidas Shanghain sydämessä. Puisto tarjoaa viihtyisän, vihreän ja rauhallisen henkireiän kiireisen suurkaupungin keskellä. Puistossa näet myös, miten paikalliset viettävät arkea ja viikonloppua. Toiset tulevat puistoon lukemaan tai tekemään taiji-harjoituksia, kun taas toiset opiskelevat englantia English Cornerissa. Blind Date Cornerin avioliittomarkkinat ovat kenties puiston erikoisin kohde. Naimattomien lasten vanhemmat pystyttävät alueelle joka viikonloppu sateenvarjoja, joihin he ovat liimanneet mainoksia puolisoa etsivistä jälkeläisistään. Tarkoituksena on löytää paras mahdollinen kumppani pojalle tai tyttärelle. Näin erikoisten naimakauppojen tekemistä on hauska seurata!
Kansan aukio sijaitsee Kansanpuistosta noin sata metriä etelään. Kansan aukio on toinen shanghailaisten suosima kokoontumispaikka. Aukiolla sijaitsevat mm. Shanghai Grand Theatre ja Shanghai Museum, , jonka taidekokoelma on yksi Kiinan kiehtovimmista. Aukiolta voit nähdä Radisson Blu Hotelin 47. kerroksessa sijaitsevan legendaarisen Sky Dome Barin. Aukion lähellä sijaitsee myös suuri maanalainen ostoskeskus.
Toinen mielenkiintoinen kohde on Ranskalainen kortteli, joka on yksi Shanghain kiehtovimmista kaupunginosista. Täällä ei ole moderneja kauppakeskuksia tai pilvenpiirtäjiä, mutta niiden sijasta alueella on sielua ja tunnelmaa. Kapeiden katujen ja kujien muodostamassa labyrintissa on hauska kävellä ja katsella liikkeiden, ravintoloiden ja kahviloiden elämää. Siellä täällä on myös vehreitä puistokatuja, joiden varrella on ranskalaistyylisiä huviloita ja kartanoita.
Päivä on vapaata aikaa tutustua Shanghaihin omaan tahtiin.
Jos haluat nähdä perinteisempää kiinalaista kulttuuria, suuntaa Shanghai Old Streetille ja suosittuun Yuyuanin puistoon.
Shanghai Old Streetillä kävellessä kannattaa kiinnittää huomiota kadunvarren rakennuksiin, joissa näkyy arkkitehtuurin kehitys Ming-dynastiasta Qing-dynastiaan ja 20. vuosisadalle. Rakennuksissa toimii suuri valikoima erikoisliikkeitä, joissa myydään kaikkea koruista taidekäsitöihin ja kalligrafiaan. Voit vierailla myös Chun Feng De Yin teehuoneessa, joka sijaitsee Xiaochangin risteyksessä ja jossa voit nauttia kupillisen perinteiseen tapaan valmistettua teetä.
Shanghai Old Streetiltä voit jatkaa edelleen Jiuqu-sillalle, joka mutkittelee pienen karppeja vilisevän järven yli. Täältä löydät myös Huxinting-teehuoneen, joka on perustettu jo vuonna 1855 ja on siten Shanghain vanhin teehuone. Jiuqu-siltaa pitkin pääset myös Shanghain mahtavimman puiston Yuyuanin porteille.
Yu Yuanin puutarhan perusti Ming-dynastian aikana vuonna 1577 virkamies nimeltä Pan Yunduan. ’Yu’ tarkoittaa kiinaksi ’mukavaa’ tai ’miellyttävää’, ja Pan rakensi puutarhan vanhemmilleen paikaksi, jossa he voisivat viettää mukavia eläkepäiviä. Kahden hehtaarin kokoinen Yuyuan on yksi kauneimmista perinteisen kiinalaisen puutarhasuunnittelun taidonnäytteistä. Se on rauhaisa ja vehreä keidas, jossa on pieniä karppilampia, paviljonkeja, portteja, siltoja ja puroja. Puistoa ympäröi suojaava muuri, joka erottaa sen vilkkaasta vanhasta kaupungista.
Tänään on aika jättää hyvästit Kiinalle. Kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi ja vie sinut lentokentälle. Lennät takaisin Suomeen välilaskun/välilaskujen kautta.
|
Iida on matkustanut moniin kohteisiin ja rakastaa auttaa muita löytämään unelmamatkansa.
Tiedämme, että aikasi on arvokasta. Tarjoamme huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.
Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.
Suunnittelemme matkoja, jotka matka- ja maa-asiantuntijamme ovat laatineet laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.
TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.