Izakaya-kokkikoulu – iltapäiväretki
Izakaya-kokkikoulu on erinomainen keino tutustua japanilaiseen päivälliskulttuuriin. Koulussa opit valmistamaan klassisia ja suosittuja japanilaisia ruokia, joita syödään niin koton kuin izakaya-ravintoloissa, jotka ovat tyypillisiä japanilasia ”pubi-ravintoloita”.
Kurssi on jaettu kahteen osioon. Ensimmäiseksi opit valmistamaan dashi-liemipohjan eli fondin, joka on yksi japanilaisen keittiön peruspilareista. Tämän jälkeen valmistat 2-3 pientä ruokalajia, esim. kurkkusalaattia luumukastikkeella tai kylmää shabu shabua eli rei-shabua häränlihalla. Kun annokset ovat valmiita, ne tietenkin syödään. Tämän jälkeen palaat vielä keittiöön valmistamaan 1-2 muuta ruokalajia, kuten esim. vihreällä teellä maustettua sorbettia. Ja nämäkin herkut on luonnollisesti syötävä.
Kasvissyöjille liha ja kala korvataan kasviksilla.
Tämän retken kokoontumispaikalle on siirryttävä itsenäisesti. Ohjeet kokoontumispaikalle pääsemiseen löytyvät infopaketista, jonka saat Japaniin saavuttuasi.
Tällä retkellä on mukana vain TourCompass-matkatoimiston asiakkaita.
Suosittelemme varaamaan retken jo kotoa käsin matkavarauksen yhteydessä.
per henki alkaen: 259 € |