TURVATAKUU - Lue lisää
09 424 15 833
Avoinna tänään 10 - 16 | Aukioloajat
KotiBlogiMatkakertomus Keniasta & Tansaniasta: Mitä matkoillamme oikein syödään?

Matkakertomus Keniasta & Tansaniasta: Mitä matkoillamme oikein syödään?

08.12.2021
Näytä kaikki

Winnie matkusti Keniaan ja Tansaniaan marraskuussa 2021. Monet ovat kysyneet, millaista ruokaa Afrikkasafarin matkoilla syödään. Seuraavassa Winnie kertoo matkansa kulinaristisista elämyksistä.

kalastaa

Ruoka on hyvää! Mutta mitä Itä-Afrikassa oikeastaan syödään?

Paikalliset aloittavat tavallisesti päivänsä kala- tai kanakeitolla, chapatileivällä ja mukillisella teetä.

Niiden lisäksi syödään jamssia ja ugalia, joka on eräänlaista mautonta polentaa. Hyvällä tuurilla tarjolla on myös kalaa tai kanaa. Ja piripiriä – chiliä swahiliksi!

Älä kuitenkaan huoli! Saatavilla on myös erityinen mzungu-menyy (mzungu on myös swahilia ja tarkoittaa suurin piirtein ”vierasta”).

aamiainen

Aamiaiseksi on kananmunaa ja paahtoleipää. Munakasta, kokkelia, keitettyjä munia – kananmunia kaikissa muodoissaan – ja paljon tuoreita hedelmiä! Banaania, papaijaa, vesimelonia, ananasta, mangoa, passionhedelmää – kaikenlaisia mehukkaita, makeita ja herkullisia hedelmiä. Teetä/kahvia ja erilaisia tuoremehuja.

Lounas vaihtelee paljon sen mukaan, onko kyseessä eväspaketti safarilla vai seisova pöytä rantahotellissa.

Illallinen on melko samanlainen kaikkialla.

Keittoa. Keittoa on AINA tarjolla! Olen itse asiassa kirjoittanut ylös kaikki eri keitot, joita olen saanut maistella viimeksi kuluneiden 5 viikon aikana.

  • Sipulikeittoa, jossa on sipulin sijasta suikaloitua pannukakkua (tarjoilijan kuvaus, ei minun…)
  • Myskikurpitsakeittoa monta kertaa
  • Parsakaalikeittoa
  • Kurpitsakeittoa
  • Pinaattikeittoa
  • Kanakeittoa
  • Porkkanakeittoa
  • Purjokeittoa
  • Tomaattikeittoa monta kertaa
  • Perunakeittoa monta kertaa
  • Green banana -keittoa
  • Bataattikeittoa
  • Kukkakaalikeittoa

Kun olin ensimmäistä kertaa Itä-Afrikassa, en tajunnut, miten ihmiset saattoivat haluta kuumaa keittoa 35 asteen lämpötiloissa. Mutta nyt olen tottunut siihen, ja tuskin pärjään ilman keittoja. Keitot ovat aina maukkaita ja suolaisia, ja ne valmistetaan takuuvarmasti tuoreista ja luultavasti myös luonnonmukaisista raaka-aineista.

muhennos

Keiton jälkeen on vuorossa pääruoka. Jos ruoka tarjoillaan seisovasta pöydästä, tarjolla on tavallisesti paistettua kanaa, jonkinlaista muhennosta, keitettyjä tai paistettuja vihanneksia (lähes aina porkkanaa, kukkakaalia, punasipulia ja parsakaalia), perunoita ja riisiä. Joskus pöytään katetaan myös paistettua pinaattia valkosipulilla ja todella eksoottista herkkua: paistettuja vihreitä banaaneja! Jos et ole vegaani, en usko, että nouset koskaan pöydästä nälkäisenä. Ai niin – rannikoilla syödään paljon meren herkkuja!

seafood

Jälkiruokaa on aina, mutta jos totta puhutaan, jälkkärit ei ole paikallisten bravuuriruokia, joten useimmiten skippaan ne kokonaan.

Winnie,

TourCompass – Turistista matkalaiseksi