Manyara-järven kansallispuisto sijaitse Pohjois-Tansaniassa noin 90 minuutin ajomatkan päässä Arushasta länteen.
Yksi kansallispuiston suurimmista vetonauloista on valtava Manyara-järvi, joka on elämänlanka puiston lukemattomille eläimille. Täällä sinua odottavat henkeäsalpaavat luontomaisemat, puissa kiipeilevät leijonat ja rikas eläimistö.
Manyara-järven kansallispuiston pinta-ala on noin 330 neliökilometriä, mikä tekee siitä yhden Tansanian pienimmistä kansallispuistoista. Vertailun vuoksi Serengetin kansallispuiston pinta-ala on lähes 15 000 km2.
Pienestä koostaan huolimatta Manyara tarjoaa paljon kauniita ja kiehtovia luontoelämyksiä.
Luonnonpuisto kattaa 50 kilometriä pitkän alueen, joka rajoittuu toisella puolella Manyara-järveen ja toisella puolella Ison hautavajoaman jyrkkään rinteeseen, joka nousee jopa 600 metrin korkeuteen. Väliin jäävä luonto on sekoitus ruohotasankoja, viidakkomaisia metsiä ja soita.
Kun saavut autollasi kansallispuiston pääsisäänkäynnille, ajat ensin läpi rehevän metsän ennen kuin saavut järvelle. Vihreä ja vehreä metsä muodostaa hienon kontrastin, jos tulet suoraan esimerkiksi Serengetistä, joka on joinakin vuodenaikoina hyvin kuiva.
Manyara-järven kansallispuisto tunnetaan suuresta järvestään, joka on myös antanut nimensä kansallispuistolle. Järvi muodostaa itse asiassa suurimman osan puiston 200 km2:n pinta-alasta.
Afrikkalaisessa bush-luonnossa vesi on yhtä kuin elämä, ja sen näkee täällä selvästi. Järvi kokoaa monenlaisia eläimiä juomaan ja kylpemään, ja muun muassa puiston monet norsut viihtyvät sen rannoilla.
Manyara-järvi tarjoaa monipuolisia eläin- ja luontoelämyksiä, jotka pääset kokemaan safarilla kansallispuistossa.
Täällä elää paljon jännittäviä afrikkalaisia eläimiä, kuten norsuja, kirahveja, puhveleita, seeproja, virtahepoja ja monia muita. Puiston rikkaaseen eläimistöön kuuluvat luonnollisesti myös puissa kiipeilevät leijonat, paviaanit ja monet mielenkiintoiset linnut.
Manyara-järvi on kuuluisa puissa kiipeilevistä leijonistaan.
Tavallisesti leijonat pysyttelevät visusti maan pinnalla, mutta muutamissa paikoissa Afrikassa, kuten Manyara-järven kansallispuistossa, niillä on tapana välillä kiivetä ylös oksille loikoilemaan.
Puihin kiipeäviä leijonia käsittelevissä artikkeleissa nostetaan esiin aina kaksi leijonapopulaatiota: Etelä-Ugandassa sijaitsevan Kuningatar Elisabethin kansallispuiston leijonat ja Manyara-järven leijonat. Puissa viihtyviä leijonia voi kuitenkin nähdä muuallakin – me olemme esimerkiksi bonganneet latvoissa nukkuvia leijonia sekä Serengetissä että Ngorongorossa.
Mutta miksi leijonat uhmaavat luontaisia vaistojaan ja kiipeävät puuhun?
Yksi selitys voi olla se, että puiden latvuksissa ne ovat paremmin suojassa tsetsekärpäsiltä ja muilta hyönteisiltä ja nauttivat samalla viileästä tuulesta ja pääsevät varjoon auringolta.
Jos pidät apinoista, Manyara-järven kansallispuisto on ehdoton matkakohde.
Täällä sinulla on erittäin hyvät mahdollisuudet nähdä uteliaita apinoita, sillä Manyara-järven kansallispuistossa elää yksi Afrikan lukuisimmista paviaanipopulaatioista.
Paviaanit ovat sosiaalisia eläimiä, ja safari Manyara-järven kansallispuistossa tarjoaa hyvän tilaisuuden nähdä läheltä, miten ne ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Manyara-järven kansallispuistoa voidaan kutsua lintubongareiden unelmakohteeksi.
Kansallispuiston linnusto on uskomattoman rikas, sillä täällä on havaittu yli 400 eri lajia, mukaan lukien yli 50 eri petolintulajia.
Puiston iso järvi ja laajat suoalueet ovat keidas monille täällä viihtyville linnuille. Voit nähdä muun muassa isoja pelikaaniparvia ja tietenkin runsaasti vaaleanpunaisia flamingoja, joista kansallispuisto on myös kuuluisa. Flamingot ovat sosiaalisia eläimiä, eikä niitä juuri koskaan tavata yksin, joten voit odottaa näkeväsi peräti 1 000 yksilön parvia yhdessä paikassa.
Ei ole harvinaista bongata jopa 100 eri lintulajia yhdessä päivässä, joten jos olet kiinnostunut linnuista, Manyara-järven kansallispuistossa riittää nähtävää.
Valikoimassamme on useita matkoja, joihin sisältyy päiväsafari Manyara-järven kansallispuistossa.
Haluaisitko nähdä kansallispuiston puissa kiipeilevät leijonat, paviaanit ja kiehtovat linnut?
Jos sinulla on kysyttävää safarimatkoistamme Tansaniaan, Manyarajärven kansallispuistosta tai Tansanian muista kansallispuistoista, olet tervetullut ottamaan yhteyttä matkailuneuvojiimme.
TourCompass – Turistista matkalaiseksi